01.
Zaštita osobnih podataka
temelj je našeg poslovanja

Kao tvrtki koja se bavi savjetovanjem o zaštiti osobnih podataka, naš primarni cilj je razvijanje kulture privatnosti u zajednici – zbog čega zaštiti osobnih podataka naših klijenata, suradnika te posjetitelja web stranice pristupamo s posebnom pažnjom.

U Politici privatnosti možete doznati koje vrste podataka obrađujemo, zbog čega to činimo, pravne osnove obrade, izvršitelje koji mogu imati pristup podacima te prava koja imate sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka.

02.
Voditelj obrade

CONSENT, obrt za usluge, vl. Duje Kozomara

Ulica Slobode 46, 21000 Split

kontakt@consent.hr

03.
Vrste podataka koje obrađujemo,
svrha, pravne osnove

→ Obrazac za kontakt/slanje maila

Vrsta podataka: Ime, prezime, mail adresa
Pravna osnova: Radnje potrebne za uspostavljanje poslovnog odnosa ili izvršavanje ugovora
Rok obrade: 10 dana od završetka poslovnog odnosa

→ Analitički podaci o korištenju weba

Za analitiku koristimo privacy by design servis Matomo Analytics, smješten na vlastitim serverima. Prikupljamo minimalnu količinu potrebnih podataka – i to tek kada nam date svoju privolu – uz anonimizaciju IP adrese posjetitelja, bez prikupljanja User ID-a. Više detalja o podacima koje Matomo može prikupljati pročitajte ovdje.

03.1
Kolačići

Kolačići su malene tekstualne datoteke koje se spremaju na vaš uređaj kada posjetite određenu web stranicu.

S ciljem održavanja #kultureprivatnosti, koristimo minimalnu količinu kolačića na ovoj web stranici: one nužne da bi stranica uopće funkcionirala te analitičke – isključivo ako za njihovo korištenje date svoju privolu.

 

NAZIV TRAJANJE OPIS
NUŽNI KOLAČIĆI
viewed_cookie_policy 1 sat Kolačić plugina GDPR Cookie Consent služi isključivo za pohranu informacije je li korisnik pristao na upotrebu kolačića.
cookielawinfo-checkbox-non-necessary 1 godina Kolačić plugina GDPR Cookie Consent služi isključivo za pohranu informacije je li korisnik pristao na upotrebu kolačića u kategoriji “analitički”.
cookielawinfo-checkbox-necessary 1 godina Kolačić plugina GDPR Cookie Consent služi isključivo za pohranu informacije je li korisnik pristao na upotrebu kolačića u kategoriji “nužni”.
cookielawinfo-checkbox-advertisement 1 godina Kolačić plugina GDPR Cookie Consent služi isključivo za pohranu informacije je li korisnik pristao na upotrebu kolačića u kategoriji “marketinški”.
PH_HPXY_CHECK x Kolačić koristi sigurnosni sustav web hostinga za sprječavanje “Brute force” napada, odnosno napada “uzastopnim pokušavanjem”.
ANALITIČKI KOLAČIĆI
_pk_id.1.7597 1 godina Kolačić Matomo analitike, služi za prepoznavanje korisnika uz informaciju je li do sada posjetio našu web stranicu.
_pk_ses.1.7597 30 minuta Privremeni kolačić Matomo analitike daje informaciju je li posjetitelj aktivan na stranici.

04.
Prava ispitanika i
njihovo ostvarenje

Svi ispitanici Consenta imaju mogućnost ostvarenja prava na:

  • Pristup osobnim podacima
  • Ispravak netočnih podataka
  • Prenosivost podataka
  • Brisanje osobnih podataka
  • Ograničenje obrade
  • Ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka

Ostvarenje svih navedenih prava možete zatražiti:

  • slanjem maila na adresu: kontakt@consent.hr
  • slanjem zahtjeva na fizičku adresu: Ulica Slobode 46, 21000 Split

Na našu mail adresu možete se obratiti i za tumačenje spomenutih prava te sve druge upite vezane uz prikupljanje i obradu podataka od strane tvrtke Consent. Na sve zahtjeve se očitujemo u roku od pet radnih dana.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka: Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), na adresu: Selska cesta 136, 10 000 Zagreb; mail adresa: azop@azop.hr

05.
Odnos s izvršiteljima obrade
i trećim stranama

Svaki odnos s našim provjerenim partnerima ugovorno je specificiran o zaštiti podataka.

Koristimo isključivo usluge trećih strana koje mogu dokazati visoku razinu brige o zaštiti osobnih podataka te adekvatne tehničke i organizacijske mjere zaštite.

Servis Matomo Analytics koji koristimo za analitiku na webu razvijen je prema privacy by design principu: prikuplja minimalnu količinu osobnih podataka koji ostaju u našoj bazi i ne dijele se s niti jednom trećom stranom. Izvorni kod softvera je open-source, što znači da mu svi mogu pristupiti i provjeriti njegovu sigurnost – a to su već i učinile stotine stručnjaka.

06.
Sigurnost obrade podataka

Koristimo dokumentirane organizacijske i tehničke mjere temeljene na procjeni rizika kako bismo zaštitili osobne podatke od gubitka, krađe, kao i neovlaštene upotrebe, korištenja ili modifikacije.

Svi naši suradnici educirani su o pravima i obvezama koje propisuje Opća uredba o zaštiti podataka.

Naš pružatelj usluga web hostinga smješten je u Hrvatskoj, a fizički serveri nalaze se u Zagrebu.

Podaci prikupljeni putem weba su zaštićeni SSL certifikatom, tehnologijom koja enkriptira vezu između našeg servera i vašeg internet preglednika, čime se osigurava da nitko treći nema uvid u podatke koje nam ostavite.

 

Posljednje izmjene: 6.11.2020.

Kontakt